Farveguide

Siden her viser hvordan sidens farvepalette udvælges. Uniradioens primære farver er sort (#00000) og white smoke (#f5f5f5). Derudover er der frit farvevalg på alle programsider og redaktionelt indhold.

Uniradioens grundfarver
Sort (#000000)
Hvid (#f5f5f5)
Frit farvevalg

Vær opmærksom på følgende råd når du udvælger farver:
  1. Vælg den dominerende farve for dit program og brug gerne farven i det indhold du udgiver på Uniradioen.dk
  2. Kombiner gerne komplimentærfarver, og sørg for at der altid er nok kontrast mellem tekstfarver og baggrund.
  3. Pas på med at overdrive brugen af stærke farver. Baggrundsider bør som regel være mindre mættede end elementer i forgrunden.

Værktøjer til farvevalg

Pigment genererer simple farvepaletter ud fra parametrene farvemætning og lysstyrke. Rul ned på siden for at lade værktøjet genere flere farver. Tryk på en farve for at dens præcise værdier og for at se beslægtede nuancer. Gem farven eller kopier sidens URL til senere brug.

Accessiblecolors.com er et værktøj til at tjekke om der er tilstrækkelig kontrast mellem for- og baggrund. Indtast farvekoderne på tekst og baggrund, for at se om farverne lever op til de gældende webstandarder. Dekorative elementer behøver at blive tjekket, men ved at sikre tjekke kontrasten på sidens sidens brødtekst og navigation gøres siden tilgængelig for personer med farveblindhed eller nedsat syn.

⟵ tilbage til dokumentation
[instagram-feed disablemobile=true]